Bech Hansen om ungdomshus: Det er Ritt, der kan bidrage til festen

Slettet Bruger,

15/10/2007

Københavns Politi er godt trætte af at skulle bruge mange ressourcer på urolighederne, der er fulgt i slipstrømmen på demonstrationer til fordel for et nyt ungdomshus. Det er i den forløbne uge fremgået af udtalelser fra chefpolitiinspektør Per Larsen, og gentaget af politidirektør Hanne Bech Hansen i Politiken forleden. Og hvis der skulle være nogle, der ikke havde opfanget budskabet, så blev det i hvert fald helt klart i går, da Bech Hansen gik live i TV-Avisen med en utvetydig mening om, hvem der har ansvaret for at løse konflikten.

"Det er jo overborgmesteren, altså et politisk flertal bag overborgmesteren i Københavns Kommune, så er det de unge mennesker, og så mener jeg også, at Knud Foldschack, som tidligere var mægler, men nu er de unges advokat, kan bidrage til festen. Hvis de tre parter strenger sig an, så tror jeg godt man finde en løsning, så vi igen kan få fred i vores dejlige by," sagde Hanne Bech Hansen til Tv-Avisens Reimar Bo Christensen.

Selvom hun dermed afviser, at en politisk løsning kunne være f.eks. ekstraordinære bevillinger til en politiindsats eller strafferetslige stramninger, så mener Hanne Bech Hansen ikke, at hun ved at stå offentligt frem er med til at belønne kriminel adfærd.

"Det synes jeg i grunden ikke. Vi lever i virkelighedens verden. Jeg kunne godt ønske mig, det så anderledes ud, men det ser altså sådan her ud nu. Der er nogle, der bliver nødt til at træde i karakter, nogle voksne, der må få styr på de unge mennesker," sagde Hanne Bech Hansen.

[email protected]

Kilde: