Barselsordning til revision

Det er fortsat væsentligt dyrere for danske virksomheder at ansætte kvinder i forhold til mænd

Slettet Bruger,

10/05/2008

Det er fortsat væsentligt dyrere for danske virksomheder at ansætte kvinder i forhold til mænd. Ifølge beregninger foretaget for Information koster det således 90.000 kroner for virksomheden, hver gang en kvindelig medarbejder får barn. Derfor vil oppositionen nu have barselsordningen ændret.

"Meningen med at oprette barselsfonden var jo, at det ikke skulle blive ved med at være dyrere at have kvinder ansat. Men det er jo ikke lykkedes, og derfor må vi kigge på tingene igen," siger den radikale ligestillingsordfører Lone Dybkjær til Information
.
Dybkjærs socialdemokratiske kollega Anne Marie Meldgaard erklærer sig enig. De to partier vil have øremærket en del af barslen til mænd. Hos den konservative ordfører Helle Sjelle er der villighed til at se på, om den nuværende ordning fungerer optimalt.

"Jeg kan ikke sige, at problemerne er løst. Jeg kan bare sige, at vi løbende arbejder på problemerne og kigger på løsningerne, og jeg synes selvfølgelig, det er relevant at se på, om barselsordningen virker, eller ikke virker," siger Helle Sjelle.

Kun Dansk Folkepartis Bent Bøgsted afviser at ændre i den nuværende ordning.

"Jeg er ikke enig i, at det er sværere for en kvinde at få et arbejde bare fordi, det er dyrere for virksomheden at ansætte hende. I Dansk Folkeparti synes vi, at det her med hvem der tager barselsorlov hvor og hvordan, det er folks egen afgørelse. Vi skal ikke blande os i, om det er manden eller kvinden, der tager barselsorloven," siger Bent Bøgsted til Information.

[email protected]


Kilde: