Barroso: Nationale politikere bør vise mere EU-begejstring

Kort tid før Europa-Parlamentsvalget kommer EU-Kommissionens formand Manuel Barroso med en opsang til nationale politikere fra hele Europa

Slettet Bruger,

23/05/2009

Kort tid før Europa-Parlamentsvalget kommer EU-Kommissionens formand Manuel Barroso med en opsang til nationale politikere fra hele Europa. Deres evige kritik af det europæiske samarbejde er årsagen til, at så få europæere gider engagere sig i det forestående valg, mener Barroso ifølge berlingske.dk.

"Politikerne bør føre deres kampagne ud fra egne programmer og idéer og med en positiv tilgang til samarbejde i Europa. De bør ikke falde for den kendte fristelse, at når noget går godt, så er det deres fortjeneste. Og når noget går skidt, så er det Bruxelles' skyld. Det er ikke særligt ansvarligt," siger Barroso til berlingske.dk.

Barroso understreger, at man selvfølgelig "har ret til at kritisere EU" og at "der skal være plads til politisk polemik." Men alt med måde.

"Hvis man som politiker angriber Bruxelles fra mandag til lørdag, så skal man ikke være overrasket over, at folk ikke kommer og stemmer om søndagen," lyder det fra Barroso.

Hos Danmarks to største partiers spidskandidater til Europa-Parlamentsvalget vækker Barrosos udmelding undren.

"Jeg er uenig i, at man skal være ubetinget positiv, og at det er op til nationale politikere at skabe en positiv stemning omkring EU. Det er en gammeldags holdning," siger socialdemokraten Dan Jørgensen, og heller ikke Venstres Jens Rohde er enig.

"Jeg vil have lov til at diskutere den politik, vi fører i EU. Og jeg slår fast igen, at det er muligt, at jeg skal vælges til Europa-Parlamentet. Men det er jo ikke polske vælgere, der skal vælge mig. Det er danske vælgere, jeg som politiker står til ansvar for, og derfor vil jeg have lov til at føre en dansk politik," udtaler Venstres Jens Rohde.

De Konservatives Bendt Bendtsen er derimod mere forstående over for Manuel Barrosos kritik.

"Det er alt for ofte hullerne i osten, man diskuterer, frem for osten. Vi kender det fra EF-Domstolen. Hvis en dom går os imod, så får den meget fokus, og når det går den rigtige vej for Danmark, så får det ingen opmærksomhed," siger Bendtsen til berlingske.dk.

[email protected]



Kilde: