Barosso åbner for ændring af EUs opholdsregler

Regeringen har fået ny næring til dens håb om få ændret de europæiske regler om familiesammenføring

Slettet Bruger,

21/12/2008

Regeringen har fået ny næring til dens håb om få ændret de europæiske regler om familiesammenføring. Det er EU's øverste politiske chef, Kommissionsformand Manuel Barosso, der skriftligt tilkendegiver, at i forhold til regelændringer er intet udelukket. Det skriver politiken.dk.

"Hvis der er bevis for væsentlige problemer, så vil vi handle og foreslå løsninger," skriver Barosso til politken.dk.

I sidste uge kaldte EU's justitskommissær Jaques Barrot det ellers "farligt" at genåbne debatten om det omdiskuterede opholdsdirektiv, men efter en samtale mellem Anders Fogh Rasmussen og Manuel Barosso på sidste uges EU-topmøde indtager sidstnævnte altså en noget mindre afvisende position. Andes Fogh Rasmussen har ikke ønsket at kommentere Barosso's udmelding, men det har til gengæld integrationsminister Birthe Rønn Hornbech.

"Enhver positiv tilkendegivelse er velkommen hos os. Jeg har hele tiden troet på, at eftertanken vil brede sig i EU, når man bliver ved med at presse på," siger ministeren til politiken.dk

Selv om kun Irland og Østrig officielt støtter Danmark i kampen om at ændre opholdsdirektivet, er lande som Tyskland, England, Italien og Tjekkkiet også interesseret i spole tiden tilbage til før Metock-dommen, så personer fra ikke-Eu lande igen skal have en opholdstilladelse i et EU-lande for at blive familiesammenført efter EU-regler.

[email protected]

Kilde: