Barfoed: Vi skal have relativt mindre offentlig sektor i fremtiden

Når regeringen frem mod år 2015 planlægger at lade den offentlige sektors forbrug vokse med samme hast som økonomien i det hele taget, så er det ik...

Slettet Bruger,

23/04/2008

Når regeringen frem mod år 2015 planlægger at lade den offentlige sektors forbrug vokse med samme hast som økonomien i det hele taget, så er det ikke godt nok, mener de Konservatives finansordfører, Lars Barfoed. Han vil have det offentlige forbrug vokse mindre, så den økonomiske vækst til gengæld giver plads til at skatten kan lettes, siger han i dag til dagbladet Børsen.

"Den debat, jeg vil starte, går videre end 2015-planen. 2015-planen er på mange måder fornuftig. Men nu rejser jeg så en debat, som prioriterer de offentlige udgifter. Og hvis du får færre offentlige overførselsindkomster, så får vi et lavere udgiftstryk. Til gengæld får vi også et lavere skattetryk," siger Lars Barfoed til Børsen.

Venstre gik ind til for nylig også ind for, at der skulle være en mindre vækst i det offentlige forbrug end i den samlede økonomi, således at der blev skabt et råderum til skattelettelser. Det synspunkt kasserede man dog forud for valget i 2007, da man mente, at det ville give succes for Socialdemokraternes budskab om, at valget stod mellem endnu mere offentligt betalt velfærd eller skattelettelser.

[email protected]

Kilde: