Barfoed: DR bor for dyrt

I forsøget på at hjælpe DR ud af sine pengeproblemer, taler man kun om at sælge koncertsalen i DR Byen

Slettet Bruger,

13/01/2008

I forsøget på at hjælpe DR ud af sine pengeproblemer, taler man kun om at sælge koncertsalen i DR Byen. Men hvorfor ikke kigge på, om der er andre DR-bygninger, der kan sælges, spørger den konservative finansordfører, Lars Barfoed, i Berlingske Tidende.

"Lad os nu få en opgørelse over, hvad DR egentlig besidder af ejendomme, for der kunne sagtens være nogle, der kunne sælges fra. Måske kan man købe noget, der er billigere, end det man har i dag. Eller måske kan stationen sidde til leje i stedet for," siger Lars Barfoed til Berlingske Tidende.

Halvtomme bygninger
Han mener, at billigere boligforhold kan være med til at forbedre økonomien for den underskudsramte mediemastodont.

"Danmarks Radio i Århus har f.eks. en dyr ejendom, der ifølge mine oplysninger ikke udnyttes fuldt ud. Halvtomme bygninger og dyre adresser er ikke det mest hensigtsmæssige for en virksomhed i økonomisk krise. Måske kunne licensmidlerne gå til noget mere interessant. Gode programmer for eksempel," siger Lars Barfoed.

Hus forbi
DR's økonomidirektør, David Hellemann, må dog melde hus forbi.

"I forbindelse med DRs økonomiske handleplan fra foråret 2007 var vi selvfølgelig alle vores aktiver igennem og fandt én grund i Århus nær en sendemast, som DR med fordel kunne sælge. Den er vi i gang med at afhænde," siger han og tilføjer at det ikke kan betale sig at sælge resten af DR's bygninger.

"I modsætning til, hvordan mange udlægger, gør vi faktisk en kæmpe indsats for at undgå, at DRs økonomiske problemer går ud over medarbejdere og programmer," siger David Hellemann til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: