Bankrøvere fik lov til at flygte ud af landet

Slettet Bruger,

30/12/2007

Der var ingen hindringer på vejen, da gerningsmændene bag julens kæmpekup fra Danske Banks værdidepot i Århus flygtede til Tyskland med 26,7 mio. kr. i bagagen. Ifølge Ekstra Bladet viste politiet allerede kort efter røveriet, at de fire gerningsmænd sandsynligvis ville flygte over grænsen, blev de tyske myndigheder ikke underrettet.

"Alt, hvad vi ved om den spektakulære sag, har vi fra internettet og aviserne," siger en talsmand for forbundspolitiet i Flensborg, Matthias Menge, til Ekstra Bladet.

Heller ikke det tyske politi i Flensborg blev bedt om hjælp til at fange de danske bankrøvere.

Krav om redegørelse
"I så stor en sag ville vi ellers straks have afspærret hele Slesvig-Holsten, hvis vore danske kolleger havde bedt os om det," siger en talsmand.

Medlem af retsudvalget for Dansk Folkeparti, Marlene Harpsøe, vil nu have en redegørelse fra justitsminister Lene Espersen (K).

"Noget tyder på, at politiet ikke har vist rettidig omhu i forbindelse med millionkuppet i Brabrand. Det er højst mærkværdigt, at politiet ikke straks slår alarm til grænsepatruljerne og det nordtyske politi, og det er under al kritik, hvis tyvene helt uantastet har kunnet køre ud af landet med næsten 27 millioner kroner," siger Marlene Harpsøe til Ritzau.

[email protected]

Kilde: