Banker: Nej til bankrøvere

Slettet Bruger,

10/05/2007

Hvis man går rundt og røver banker og bliver taget af politiet, så skal man ikke forvente at få en bankkonto igen, når man kommer ud af fængslet.

"Vi ønsker ikke at betjene folk, der har røvet os eller andre. Dem vil vi simpelthen ikke have med at gøre," siger Sten Weihrach, fuldmægtig på Nordeas hovedkontor, til fagbladet Socialrådgiveren.

Politikken er den samme i Sydbank.

"Hvis man kan finde på at røve en bank, så er vi ikke interesserede i at have dem som kunder. Det kan vi simpelthen ikke udsætte vores personale for," siger kundechef René Sommer fra Sydbank filial i Horsens.

Flere socialrådgivere advarer dog mod fænomenet.

"Folk, der står foran at skulle løslades, skal typisk på kontanthjælp. Det gælder også bankrøvere, men hvis de ikke har en NemKonto, kan de ikke få deres penge. Og det er altså ikke særlig fikst at lade en bankrøver komme på fri fod uden at kunne få penge til at leve for. Jeg havde en sag med en indsat, hvor jeg ringede til syv banker, heriblandt de store som Nordea, Danske Bank og Jyske Bank, der alle afviste ham. Det endte med, at han måtte have sine penge sat ind på en søns konto. I et andet tilfælde måtte pengene ind på kærestens konto. Det er jo både ydmygende og uholdbart, og tænk hvis de blev uvenner. Det er en urimelig barriere for folk, der har udstået deres straf," siger Trine Bruun, der er socialrådgiver i Statsfængslet i Vridsløselille, til Socialrådgiveren.

Kilde: