Bankdirektør advarer: Erstat ikke krone med euro

Slettet Bruger,

17/12/2007

Udsigterne til en afskaffelse af ØMU-forbeholdet møder skepsis fra direktøren fra Saxo Bank, Lars Seier Christensen. Han peger på, at nationer, der har holdt sig uden for euroen har klaret sig ganske fint, og advarer mod os til den fælles-europæiske valuta.

"Jeg håber meget, at den danske befolkning ikke lader sig overbevise af økonomernes og politikernes sirenesange. Den danske krone er mere langtidsholdbar end euroen, og vi er bedre stillet udenfor end indenfor den fælles valuta," skriver Lars Seier Christensen på sin blog på business.dk.

Tidligere har Jyske Banks direktør Anders Dam været ude med kritik af euroen, og han får nu opbakning fra Saxo Bank, der er kendt for at blande sig i samfundsdebatten på bl.a. skatteområdet.

Vilkårligt flertal
Saxo-direktøren frygter da også, at skatten vil være en af de knapper, politikerne er nødt til at skrue på, når det med en EU-valuta bliver umuligt at regulere renten.

"At melde sig ind i en fælles valuta betyder klart at opgive sin økonomiske suverænitet. Det betyder at opgive renten som styringsinstrument, og i stedet følge, hvad et vilkårligt flertal af euro-lande måtte have af behov," skriver Lars Seier Christensen.

[email protected]

Kilde: