Bankøkonomer: Det var rigtig at give os støtte

Nationalbanken skriver i sin kvartalsanalyse, at de danske banker ikke har valgt at stramme op på lånevilkårene til erhvervslivet og de private...

Slettet Bruger,

10/07/2009

Nationalbanken skriver i sin kvartalsanalyse, at de danske banker ikke har valgt at stramme op på lånevilkårene til erhvervslivet og de private fra første til andet kvartal. Det skriver Børsen. Det får flere bankøkonomer til at konkludere, at bankpakkerne har hjulpet, uden at nogle af dem dog er i stand til at bevise, at det var gået anderledes uden hjælpepakkerne.

"Med dagens resultater tegnes et billede af, at finanskrisen ikke længere accelererer med endnu sværere lånevilkår til følge, hvormed vi får et billede af at de mange hjælpepakker trods alt formentlig har haft en vis effekt," skriver cheføkonom i Handelsbanken Jes Asmussen ifølge Børsen.

Danske Banks cheføkonom Steen Bocian er fuldstændig på linje med kollegaen i Handelsbanken:

"Dagens tal illustrerer, at bankpakken og kreditpakken faktisk virker. Der er ikke tale om kreditklemme i dansk økonomi. Men bankerne er dog mere forsigtige end for et år siden - det skal dog ses i lyset af, at krisen også betyder, at risikoen for tab er stigende," skriver Bocian ifølge Børsen.

At bankøkonomer konkluderer, at hjælpepakkerne, til netop den industri de selv arbejder i, virker, kommer nok ikke bag på så mange.

JDL

Kilde: