Bank går imod politikerne: Vi vil gerne låne ud, men ingen vil låne

Mens Christiansborg-politikerne for tiden er optaget af, hvordan de enten kan presse eller lokke bankerne til at låne med ud til en lavere rente, s...

Slettet Bruger,

06/08/2009

Mens Christiansborg-politikerne for tiden er optaget af, hvordan de enten kan presse eller lokke bankerne til at låne med ud til en lavere rente, så ser verden anderledes ud hos Ringkjøbing Landbobank. Her kan man simpelthen ikke finde lånere til de penge, som man gerne vil udlåne, skriver Jyllands-Posten.

"Vi har rigeligt med penge, og vi vil gerne øge vores udlån. Men vi præsenteres ikke for projekter i øjeblikket. Og vi siger altså ikke nej til ret meget. Problemet er, at vi ganske enkelt ikke får forelagt ansøgninger om udlån," siger Ringkjøbing Landbobanks adm. direktør, Bent Naur, til avisen.

Banken er en af Danmarks største regionalbanker, og ifølge Bent Nauer, som også formand for brancheorganisationen Lokale Pengeinstitutter, er det slet ikke noget problem, at bankerne ikke tør låne penge ud.

"Folk kommer ganske enkelt ikke og spørger os. Tidligere havde vi kø uden for døren om mandagen - det har vi ikke længere. Virksomhederne er holdt op med at investere, fordi omsætningen falder. Privatkunderne er bekymrede for arbejdsløsheden og sparer i stedet for at låne," siger Bent Naur til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: