Bøsser vil forsvare sig selv

"Slå igen"

Slettet Bruger,

06/03/2008

"Slå igen". Sådan lyder opfordringen fra gruppen Queer Jihad i det københavnske undergrundsblad Queer Power, hvis man som bøsse eller lesbisk bliver overfaldet, det beretter P4 København.

"Tidligere har mange bare accepteret, at sådan er det at være bøsse, men man skal være opmærksom på, at muligheden for slå igen er der," siger Queer Jihad ifølge P4 København.

Queer Jihad bringer udover opfordringen til selvforsvar, også en guide til hvordan man kan gøre.

"Du kan altid finde masser af ting, som man kan bruge som våben i dine omgivelser, lommer og tasker. Alt er potentielt kasteskyts og slagvåben. Brug dit bælte som pisk," står der i bladet.

Queer Jihad lægger dog vægt på, at de ikke opfordrer til selvtægt eller vold.

"Men vi udfordrer den vold, der allerede eksisterer. Det er ikke os, der optrapper noget ved at forsvare os mod den," skriver de.

Sidst i februar faldt der dom i den første danske retssag der tog stilling de såkaldte "hate crimes". En mand fik seks måneders ubetinget fængsel for at overfalde to bøsser på Strøget i København.

Ifølge den vestreorienterede portal modkraft.dk, stoppede overfaldsmanden først, da de to bøsser sparkede ham med deres stilethæle.

I USA, hvor våbenlovgivningen er mere liberal end her til lands, findes der særlige skydeklubber for homoseksuelle. Bl.a. "Pink Pistols" der ligesom Queer Jihad opfordrer de homoseksuelle til at forsvare sig mod overfald, med valgsproget: "Armed Gays Don't Get Bashed".

[email protected]

Kilde: