Børnepsykolog: For mange dårlige pædagoger

Der mangler engagement i pædagogfaget - for mange pædagoger er simpelthen ikke egnede til at have professionelt med børn at gøre

Slettet Bruger,

05/05/2008

Der mangler engagement i pædagogfaget - for mange pædagoger er simpelthen ikke egnede til at have professionelt med børn at gøre. Sådan lyder vurderingen fra børnepsykolog Margrethe Brun Hansen ifølge Nyhedsavisen.

"I dag er der brug for mange pædagoger, og man har virkelig skrabet bunden for at dække behovet. Man tager, hvad man kan få, uden at kigge på de personlige egenskaber," siger Margrethe Brun Hansen, der selv blev uddannet som pædagog i 1965, til Nyhedsavisen.

Problemet, der bl.a. giver sig udslag i, at pædagogerne skælder for meget ud på børnene, kunne løses, hvis man indførte en forpraktik, hvor de pædagoger, som er uegnede til at have med børn at gøre, blev siet fra, mener hun. Det vil man dog ikke være med til hos BUPL, forbundet for pædagoger og klubfolk, hvor man slet ikke kan genkende problematikken.

"Jeg synes ikke, der er for mange dårlige pædagoger. Men det er også en balancegang - i de seneste år har vi haft en nedgang i antallet af ansøgere til seminarierne, hvor kvalifikationskravene til uddannelsen samtidig skulle opfyldes," siger BUPL-formand Henning Pedersen til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: