Børn skal tvangsbortadopteres som nyfødte

Nybagte forældre skal kunne tvinges til at bortadoptere deres babyer lige efter fødslen, mener regeringen, som nu vil fremsætte forslaget i en lov

Slettet Bruger,

21/08/2008

Nybagte forældre skal kunne tvinges til at bortadoptere deres babyer lige efter fødslen, mener regeringen, som nu vil fremsætte forslaget i en lov. Dansk Folkeparti bakker idéen op, så flertallet i Folketinget er i hus, skriver Nyhedsavisen.

Den nye lov skal sikre, at anbragte børn af meget svage forældre ikke kun bliver tvangsfjernet og skal tilbringe deres liv i vandring mellem forældre, plejefamilier og institutioner. Nu skal børnene fjernes én gang for alle og anbringes hos gode adoptivforældre.

"Der er mindst 50 sager om året, hvor det helt er oplagt, at moderen aldrig bliver i stand til at få sit barn hjem. I de sager bør man tvangsbortadoptere tidligt," siger Karsten Nonbo, der er medlem af Folketingets retsudvalg for Venstre, til Nyhedsavisen.

Dasnk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, pointerer, at forslaget kun skal gælde for ganske få forældre, som er åbenlyst uegnede til at varetage deres børns tarv.

"Det kan virke meget dramatisk, men det gælder kun en afgrænset gruppe som narkomanmødre, der ikke kan afvænnes. Men der skal være klare kriterier for, hvornår man kan gøre det," siger han.

[email protected]

Kilde: