Børn frygter fulde voksne

Fulde folk virker så skræmmende på børn under ti år, at fulderikker de seneste tre år er landet på henholdsvis en første-, anden- og tredjeplads på...

Slettet Bruger,

22/03/2008

Fulde folk virker så skræmmende på børn under ti år, at fulderikker de seneste tre år er landet på henholdsvis en første-, anden- og tredjeplads på en britisk liste over de værste ting i verden. Det skriver Politiken.

I Danmark lever 60.000 børn og unge - eller cirka hver 20. af alle - ifølge Velfærdsministeriet i svært alkoholbelastede familier, men antallet af børn, der oplever alkoholproblemer i den nærmeste familie, skønnes at være langt større.

Især i familier, hvor mor eller far ikke har arbejde, er problemet stort. Risikoen for, at mor eller far er alkoholiker, er ifølge Socialforskningsinstituttet henholdsvis fem og otte gange større for langtidsledige forældre end for forældre, som ikke er berørt af ledighed.

"Alkohol forandrer os på en måde, der virker mere skræmmende på børn, end vi tror. Derfor bør folk generelt tænke mere over deres omgang med alkohol, hvis der er mindre børn til stede - også til påskefrokosten," siger Ann Provis, der er konsulent i København Kommunes nye rådgivning for børn i familier med alkoholproblemer, til Politiken.

Børnerådets formand, Charlotte Guldberg, supplerer:

"Mindre børn har svært ved at skelne mellem fantasi og virkelighed, så det kan virke meget uhyggeligt, når fulde folk siger noget værre vrøvl, bliver truende eller meget kede af det. Værst er det, hvis det sker med en mor, far eller anden, som barnet normalt stoler fuldt og fast på."

[email protected]

Kilde: