B.T. kryber til korset i Messerschmidt-sag

Slettet Bruger,

22/05/2007

B.T. og Morten Messerschmidt har i dag indgået forlig i den sag, som begyndte, da B.T. beskyldte det unge folketingsmedlem for Dansk Folkeparti for at have afsunget en nazisang i Tivoli og for at have hyldet Hitler.

Forliget betyder så godt som fuldstændig oprejsning til Morten Messerschmidt, mens B.T. på sin side må indrømme, at avisen har forsøgt at bilde danskerne en historie på ærmet. B.T. indrømmer således med forliget, at avisens påstand om, at Messerschmidt skulle have afsunget en unavngiven nazisang i en dansk sammenhæng var fuldstændig forfejlet. Omend B.T. i forliget har fået lov til at skrive, at den omtalte sang med det kendte omkvæd "Deutschland, Deutschland über alles" i Tyskland opfattes som knyttet til højreradikale kredse, så må avisen erkende, at artiklen "mistede en væsentlig nuance", fordi "den udbredte danske opfattelse af verset som en harmløs nationalsang ikke fremgik".

Avisen beklager endvidere dens påstande om, at Morten Messerschmidt skulle have sagt eller råbt "Sieg Heil".

Omvendt anerkender Morten Messerschmidt ifølge forliget, at B.T, kan føre vidner for påstanden om, at Messerschmidt løftede sin højre arm i, hvad vidnerne beskriver som en nazihilsen.

Morten Messerschmidts advokat, Steffen Olsen-Kludt, glæder sig på sin klients vegne over forliget.

"Vi er yderst tilfredse med aftalen med B.T., da den til fulde opfylder det, min klient har ønsket. Jeg har haft meget behagelige og positive drøftelser med B.T.'s chefredaktør gennem en uges tid, og de drøftelser har ført til denne glimrende afslutning," siger han til Ritzau.

OBO

Kilde: