B.T.: Khaders hemmelige lederkandidat var Connie Hedegaard

Connie Hedegaard var den hemmelige person, som Naser Khader tilbød at blive leder for Ny Alliance

Slettet Bruger,

12/02/2009

Connie Hedegaard var den hemmelige person, som Naser Khader tilbød at blive leder for Ny Alliance. Det bekræfter to kilder, skriver B.T. torsdag.

Den daværende konservative miljøminister ville få det lille ny midterparti serveret på et sølvfad, hvis hun hoppede med på "nok-er-nok"-bølgen og satsede hele sin politiske karriere på at bryde blokpolitikken som Ny Alliances galionsfigur.

Godt nok har Connie Hedegaard tidligere meget kategorisk afvist, at hun nogen sinde har holdt møder med Naser Khader, Gitte Seeberg og Anders Samuelsen, før de tre mandag 7. maj 2007 stiftede Ny Alliance. Ifølge hende kom Naser Khader i foråret 2007 over i ministeriet og drak en kop kaffe. De to havde en fortrolig samtale, og da samtalen netop var fortrolig, afviser hun at røbe, hvad de talte om.

Men nu kan B.T. afsløre, at der var endnu en kontakt mellem Naser Khader og Connie Hedegaard. Og denne gang var den langt mere konkret. Det foregik på den måde, at en person fra Naser Khaders stab bad om tilladelse til atter at kontakte hende med et regulært tilbud.

Analysen var, at Connie Hedegaard er så stærkt et politisk navn, at for at aktionen skulle lykkes, var man nødt til at tilbyde hende formandsposten. Til trods for at man løb en enorm risiko for, at hele projektet blev lækket til pressen i utide, fik Connie Hedegaard en uges betænkningstid. Det havde man ikke behøvet. Hun afslog på stedet.

"Det var nærmest et dødskys. Jeg ved ikke, om hun grinede eller græd," siger en kilde.

Samme kilder siger også, at historien er så skadelig for alle parter, at ingen har interesse i at stå frem.

I kølvandet på sit brud med Liberal Alliance i sidste måned fortalte Naser Khader om kontakten til den hemmelige person uden dog at navngive hende. Det fik Anders Samuelsen til at afvise historien som opspind.

Nu siger Naser Khader blot, at han ikke ønsker at kommentere sagen. Connie Hedegaard er bortrejst på vinterferie og har ikke kunnet træffes.

[email protected]

Kilde: