B.S. til danskerne: Grib ind!

Danskerne er blevet for ligeglade med hinanden, og de har for lidt civil courage, når ubehagelige mennesker forsøger at tryne andre, mener den tidl...

Slettet Bruger,

23. juni 2008

Danskerne er blevet for ligeglade med hinanden, og de har for lidt civil courage, når ubehagelige mennesker forsøger at tryne andre, mener den tidligere jægersoldat, nu foredragsholder og tv-stjerne, B.S. Christiansen ifølge B.T.

"Det nytter ikke noget at luske af, når der er optræk til ballade. Det er på tide, at danskerne begynder at blande sig, når de ser noget ulovligt og kommer hinanden til hjælp," siger B.S. Christiansen til B.T.: "Det er ikke in at interessere sig for andre mennesker. Folk vender det blinde øje til og flygter fra deres ansvar. Jeg synes, der bliver taget alt for lidt ejerskab, også fra samfundets side."

B.S. Christiansen nægter at kigge den anden vej, også selvom han risikerer at være den eneste, som holder på ret og rimelighed, når nogen ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt.

"Jeg blander mig stadig. Men jeg har altid ryggen mod muren. Jeg forventer ikke, at nogen hjælper mig. Folk flygter. De skal ikke have klinket noget . Det ville være noget helt andet, hvis alle turde blande sig, og man vidste, der var ti andre, der ville rejse sig og gøre fælles front. Tolerancen er blevet mindre, lunten er meget kort, og folk hidser sig op over småting. Man er ligeglad med andres værdier og ejendomme. Hvis vi alle sammen tog mere ansvar for hinanden, kunne det hjælpe," siger B.S. Christiansen.

Efter B.S. Christiansens mening er myndighederne også for dårlige til at bakke ordentlige mennesker op.

"Jeg mener, man skal kunne opspare en vis goodwill i systemet. Nødværgeretten har spillet totalt fallit, og det er måske derfor, mænd bliver sådan nogle knolderøve og kønsløse, fordi det er forbudt at træde i karakter og forsvare sig," siger han til B.T.

ole@180grader.dk