BZ-gruppe fjerner stenkast-link

Slettet Bruger,

04/10/2007

Af Ole Birk Olesen

"En fejl."

Sådan lyder forklaringen fra "Iben", talskvinde for den venstreradikale gruppe G13, på et link med gode råd om stenkast, som for få minutter siden blev fjernet fra G13's hjemmeside.

Ved at følge linket kom man til en underside af aktivist.nu, og her kunne man under overskriften "At kaste eller ikke at kaste" læse følgende:

"... det er spørgsmålet! Det er en stor beslutning at kaste med ting efter politiet. Det er ikke noget man bør gøre medmindre man er helt sikker på at man er klar til det. Et enkelt kast kan i værste fald koste måneder i fengsel. Så hvis du skal gøre det skal du først overveje om dit liv kan holde til det. Derefter skal du minimere chancen for at det sker. Hav altid din ryg fri. Vær sikker på at der ikke er civilklædte betjente i nerheden (eller at det er dem du kaster efter). Sørg for at være maskeret så du ikke kan genkendes. Kast så der er en konstant regn af projektiler for at forhindre dem i at nærme sig."

Hævder at man vil indtage hus fredeligt
Teksten harmonerer meget dårligt med, at G13 hævder, at man i overmorgen vil indtage et gammelt vandværk på Grøndalsvænge Allé 13 med fredelige midler. Men efter, at 180Grader.dk kontaktede gruppen, for at høre en forklaring på misforholdet mellem det angiveligt ikke-voldelige formål med besættelsesaktionen og linket til stenkast-rådene, har G13 valgt at fjerne linket.

"Det har været på én dag. Så jeg håber ikke, at mange har nået at læse det," siger talskvinden, der kalder sig "Iben", men ikke vil oplyse sit efternavn.

Da 180Grader.dk en halv time tidligere talte med hende, forklarede hun linket sådan her:

"Der bliver linket til siden, fordi nogen har skrevet en rigtig udførlig og generel indføring til demonstrationer."

Men det ville jo ikke være første gang, hvis I også denne gang sagde, at I ville agere fredeligt, men at det så alligevel udartede sig til ødelæggelser og vold?
"Det ved jeg ikke. Jeg tror ikke, at vi andre gange har lovet, at det ville være en fredelig demonstration, og at det så blev noget andet. Den her har vi jo trænet i to måneder nu, og vi har for lang tid siden meldt ud om stilen og datoen, så det er noget fuldstændig andet end en normal demonstration."

Er det så ikke uheldigt, at I linker til råd om stenkast, når vi kender til historien omkring den bevægelse, som du tilhører?
"Jo, jeg synes, det er uheldigt, at der står det, når det ikke går ind under G13's grundlag."

Vil I så fjerne det link?
"Det ved jeg ikke. Jeg vil undersøge tingene," sagde "Iben".

Og en halv time senere var linket så væk.

[email protected]

Kilde: