Autonomhus måtte ikke forvise to konservative fra åbent hus

Det var i strid med den driftsoverenskomst, som de autonome i København har indgået med Københavns Kommune, da de i juli bortviste to konservative ...

Slettet Bruger,

14/10/2008

Det var i strid med den driftsoverenskomst, som de autonome i København har indgået med Københavns Kommune, da de i juli bortviste to konservative lokalpolitikere, Rasmus Jarlov og Jakob Næsager, fra et åbent hus-arrangement. Det har Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning ifølge politiken.dk netop meddelt.

Men bortvisningen får ingen konsekvenser.

"Episoden findes dog ikke at have en karakter eller væsentlighed, der kan begrunde opsigelse af driftsaftalen," skriver forvaltningen.

Derimod var det ikke i strid med de autonomes aftale med kommune, da de nægtede de to konservative adgang under et såkaldt mandagsmøde, som er et besluttende brugermøde for huset, som er kommunalt finansieret, og som alle borgere derfor har ret til at komme i.

Jarlov og Næsager ville i dialog med de autonome på vegne af 5.000 naboer, der har underskrevet de to politikeres protest mod det nye autonomhus i Københavns nordvestkvarter. Men de blev afvist ved døren, og det var ok, mener forvaltningen, for det skete angiveligt ikke af usaglige, politiske grunde, skriver politiken.dk.

[email protected]

Kilde: