Advokat: Enighed om nyt autonomhus i dag

Slettet Bruger,

06/11/2007

De autonomes repræsentanter og Københavns Kommune vil i dag fremlæggen en principaftale om et nyt kommunalt finansieret hus til de tidligere besættere fra Jagtvej 69 i København. Det forudser de unge venstreradikales advokat, Knud Foldschack, ifølge politiken.dk.

"Jeg regner med, at første halvleg er færdig, og at man når frem til en bindende principaftale. Og vi er gået lidt i gang med at finde et hus. Vi er gensidigt kommet med ideer," siger Knud Foldschack til politiken.dk.

Han mener, at et nyt autonomhus trods de ødelæggelser og den vold, som de kommende beboere tidligere har anvendt på Nørrebro, godt kan placeres på Nørrebro igen. Også selvom deres hidtidige måde at gebærde sig på har ført til en betydelig modstand mod gruppen blandt Nørrebros beboere.

Foldschack: Forhold til naboerne er et parameter
"Det indgår i vores bedømmelsesgrundlag, at vi skal prøve at løse opgaven bedst muligt. Et af parametrene er forholdet til naboerne," siger Knud Foldschack.

Det tidligere autonomhus på Jagtvej 69 blev solgt af kommunen, blandt andet fordi de autonome vandaliserede nabolaget med grafitti og rudeknusninger. De problemer må undgås med et nyt autonomshus, mener Knud Foldschack.

"Måden at få det løst på er at få en dialog og ordentlige rammer," siger han til politiken.dk.

[email protected]

Kilde: