Autonome tættere på at få nyt hus af kommunen

Slettet Bruger,

23/10/2007

De venstreradikale unge, som ved flere lejligheder har vandaliseret gader, butikker og biler i København og kastet med brosten mod politiet, er nu kommet et skridt nærmere en aftale med Københavns Kommune om overdragelsen af et nyt offentligt finansieret hus, skriver politiken.dk.

Det oplyste en person fra miljøet, der kalder sig "Ditte", og advokat Knud Foldschack fra Fonden Jagtvej 69 i dag efter et møde med overborgmester Ritt Bjerregaard.

"Tingene bliver mere og mere konkrete. I dag er vi blevet enige om, at fonden kan være tilsynsmyndighed i huset," sagde Knud Foldschack ifølge politiken.dk.

Forhandlingerne foregår om et hus, der er ejet og drevet af Københavns Kommune.

"Vi har længe søgt at få kommunen til at tage sit ansvar på sig - det har de imødekommet nu," sagde de venstreekstremes talsperson, "Ditte".

Fonden skal føre tilsyn
Selvom de autonome altså gerne vil modtage et kommunalt ejet hus, så er de forbeholdne overfor, at kommunen også skal føre tilsyn med stedet. Imødekommelsen fra overborgmesteren på det punkt kan læses i en skrivelse, som ifølge politiken.dk beskriver de vilkår, under hvilke vilkår kommunen kan drive huset.

"At de unge / fonden til opfyldelse af kommunens tilsynsforpligtigelse afgiver beretninger med regnskab for anvendelsen af bygningen og det kommunale tilskud," kan man her læse.

Om denne tekst sagde "Ditte":

"Vi har fremlagt vores krav til, hvilken form for tilsyn, vi kan leve med, og kommunen har fremlagt deres. De ligger heldigvis ikke så langt fra hinanden."

Der holdes nyt møde mellem de autome og overborgmesteren på fredag.

[email protected]

Kilde: