Autonome siger ja til nyt hus i Nordvest

Slutspillet om en adresse for et københavnsk autonomhus er gået ind

Slettet Bruger,

29/01/2008

Slutspillet om en adresse for et københavnsk autonomhus er gået ind. På et møde på Københavns Rådhus i går, sagde "ungdomshusbevægelse" ja til en placering på den snart nedlagte Frederikssundsvejen Skole. Men en placering af et autonomhus her vækker ikke glæde i den nærliggende andelsboligforening, der også rummer to børnehaver.

"Jeg er bestemt ikke glad. Jeg frygter, at der følger larm og ballade med ligesom, da Ungdomshuset lå på Nørrebro," siger formand for boligforeningen Connie Hansson til Ritzau.

Selv om adressen på Frederikssundsvej er bragt i spil af det politiske flertal i København og altså har accept fra de kommende modtagere af huset, er der ikke truffet nogen endelig beslutning. Skolen er nemlig for stor til kun at huse de autonome, og derfor skal resten af den udlejes til private virksomheder. Det kræver dog selvsagt, at man kan finde firmaer, der vil dele adresse med de autonome.

Ritt: De unge kan selv tage kontakt til naboerne
Overborgmester Ritt Bjerregaard, der dog som bekendt har kovendt i sagen tidligere, gav da også efter mødet udtryk for, at hun hellere ser huset placeret på den såkaldte Baunehøj-remise, tæt på Enghave Station.

"De unge synes ikke godt om Baunehøj, men det gør jeg, for der er længere til nærmeste nabo. Men vi arbejder videre med begge løsninger, og nu har jeg sagt til de unge, at de passende selv kan tage kontakt til naboerne ved Frederikssundsvej. Under alle omstændigheder skal de ikke bruge hele skolen, så jeg ser frem til bud udefra på, hvad resten af skolen skal bruges til," sagde Ritt Bjerregaard efter mødet til Jyllands-Posten

Naboerne i området omkring Frederikssundsvejen Skole har i øjeblikket mulighed for at tage stillling til huset gennem underskriftsindsamlinger, som de konservative lokalpolitikere Rasmus Jarlov og Jakob Næsager har taget initiativ til. I skrivende stund (09.09 red.) har 864 sagt nej, mens 182 gerne vil have de nye naboer.

[email protected]

Kilde: