Autonome sat på gaden

Slettet Bruger,

28/12/2007

I dag er dagen, som gruppen BZ DK har udråbt til national bz-dag. Første offer for de autonomes indtrængen blev et hus på Valby Langgade 4 i Valby. Naboer tilkaldte dog hurtigt politiet, der har anholdt de ti besættere.

De ni befandt sig inde i bygningen og vil blive tiltalt for ulovlig indtrængen, mens én person, der opholdt sig uden for huset, sigtes for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Det oplyser Københavns Politis centrale vagtleder, Tommy Keil, ifølge politiken.dk.

De autonome havde endnu ikke øvet hærværk mod huset, da de blev anholdt. Københavns Politi har foreløbig ikke hørt om flere husbesættelser. Men BZ DK har varslet besættelser rundt om i hele landet.

"Vi håber ikke på mere. Men vi har personale nok til at løse de opgaver, der kommer," siger Tommy Keil til politiken.dk.

Gruppen oplyser ikke noget om, hvor der er planlagt aktioner, men varsler, at der der er flere på vej.

"Udover besættelsen i Valby har vi bl.a. en besættelse på Amager og folk der er i gang i hele landet. Vi forventer dog først, at det for alvor tager fart i nat," oplyser en anonym talsperson til den den venstreorienterede portal, modkrat.dk.

[email protected]

Kilde: