Autonome i angreb på underskriftindsamling

En underskriftindsamling for og imod et kommunalt autonomhus på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter, som viste et flertal på 80 procent imod hu...

Slettet Bruger,

14/04/2008

En underskriftindsamling for og imod et kommunalt autonomhus på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter, som viste et flertal på 80 procent imod huset, er blevet saboteret, sandsynligvis af de samme autonome som Københavns Kommune vil forære et hus til. Det meddeler underskriftindsamlingens bagmænd, de to konservative Jakob Næsager og Rasmus Jarlov.

"Det klare resultat behager tilsyneladende ikke alle. I hvert fald har der været flere tilfælde af sabotage. Hidtil har sabotagen dog haft et amatøragtigt præg og har kunnet afværges relativt let. Nu er der udført et professionelt hackerlignende angreb, som har lagt afstemningen ned. Et program er blevet sat til at indtaste ca. 6.000 meningsløse navne og adresser. Derved står tælleren på nej-siden på over 10.000, og afstemningen er dermed sat ud af drift," skriver Jarlov og Næsager i en pressemeddelelse.

På blot en uge har mere end 4.500 borgere i Nordvestkvarteret deltaget i afstemningen, der krævede, at man opgav sit fulde navn og sin adresse.

"Det er ærgerligt, at fredelige protester ikke kan gennemføres uden chikane," skriver Ramus Jarlov og Jakob Næsager og fortsætter: "Tilhængerne af ungdomshuset har tilsyneladende meget svært ved at forstå, at man ikke bydes velkommen i et nyt nabolag, når man har smadret sit gamle adskillige gange uden at sige undskyld. Den slags udemokratiske angreb styrker naturligvis kun borgernes modvilje mod at blive naboer til de autonome. Modstanden fortsætter uformindsket frem til Borgerrepræsentationen har planlagt at vedtage et ungdomshus i Nordvest d. 11. juni."

Også i weekenden forsøgte de autonome at stoppe en protest imod huset. Cirka 50 af dem arrangerede en ulovlig moddemonstration, da mindst 1.000 mennesker demonstrede imod de kommunale planer om at finansiere huset. Politiet opløste dog moddemonstrationen.

[email protected]

Kilde: