Autonome er på gaden sammen med indvandrerbøller

Muslimske unge står bag det meste af det hærværk, der i disse dage bliver begået over hele Danmark

Slettet Bruger,

16/02/2008

Muslimske unge står bag det meste af det hærværk, der i disse dage bliver begået over hele Danmark. Men i Københavnsområdet giver de venstreradikale en hånd med, når der skal sættes ild i containere. Det skriver Nyhedsavisen.

"Det er en lille hård kerne og en hel masse medløbere, der står bag urolighederne. De er langt overvejende i alderen 15 til 18 år og af anden etnisk baggrund end dansk. Men der har også været nogle autonome medløbere - ikke mindst torsdag, der jo er demodag for Ungdomshuset. Men det virker, som om de autonome er kommet lidt til fornuft. De er på gaden, og de er med, men slet ikke i samme omfang som de andre," siger politikommissær Lars Borg fra Københavns Politi til Nyhedsavisen.

Ballade for balladens skyld
Han oplyser, at autonome har hjulpet til med at sætte ild til containere, der efterfølgende er blevet skubbet ud på kørebanen. En taktik, der også blev benyttet under kampene om det besatte hus på Jagtvej 69. Men de muslimske unge går endnu videre end selv de autonome.

"Det, vi ser nu, er langt værre, end hvad man normalt kan forvente af voldelige demonstrationer. Jeg vil ikke sige, at ungdomshus-urolighederne var acceptable. Men den afgørende forskel på de autonome og de aktuelle ballademagere er, at sidstnævnte mangler en meget væsentlig fornemmelse for, hvor langt man kan gå. De fatter ikke, hvor farligt det kan være for andre borgere, når de eksempelvis sætter ild til bygninger. Og de fatter heller ikke, hvor strafbart det kan være - brandstiftelse kan jo reelt give livstid. De autonome havde trods alt et klart mål med deres ødelæggelser - et hus. De seneste nætters uroligheder virker som ballade for balladens skyld," siger Lars Borg til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: