Autonome: Hvad der bygges her, bliver smadret

Knap et år efter rydningen af Jagtvej 69 ligger grunden i dag som en byggetomt, fyldt med affald og rotter

Slettet Bruger,

12/01/2008

Knap et år efter rydningen af Jagtvej 69 ligger grunden i dag som en byggetomt, fyldt med affald og rotter. Og det vil den blive ved med, hvis det står til de autonome. De har nemlig i sinde at modarbejde ethvert forsøg på at bebygge grunden, beretter den venstreorienterede nyhedsportal Modkraft.dk.

Det besatte hus på Jagtvej 69, også kendt som "Ungdomshuset", blev revet ned i marts sidste år, da politiet frygtede, at huset ville blive udsat for voldelige forsøg på tilbageerobring, så længe det stod. I dag er grunden hjemsted for brændte indkøbsvogne og affaldsposer, og det er de autonome ganske godt tilfredse med.

"Når jeg snakker med folk i bevægelsen, så er stemningen helt klart stadigvæk, at den grund aldrig får fred - lige meget hvem der måtte købe den," siger en central kilde i det autonome miljø, der over for Modkraft.dk ønsker at være anonym.

Udsat for hærværk
Under nedrivningen af det besatte hus måtte bygningsarbejderne forklæde sig af frygt for autonome repressalier, ligesom biler, der tilhørte byggefirmaerne, blev udsat for hærværk. Og den samme modtagelse venter firmaer, der vil forsøge at bebygge grunden igen, siger den anonyme kilde.

"Jeg kender folk, der ville gå meget håndfast til værks overfor eventuelle byggefirmaer og lignende. Og så kender jeg andre, der vil lave blokader og happenings og ting i den stil."

Og byggefirmaerne er åbenbart advaret. På en husmur ved grunden kan man ifølge Modkraft.dk læse følgende graffiti: "Hvad der bygges her, bliver smadret."

Opfordrer andre til at smide affald
Ejerne af Jagtvej 69, menigheden Faderhuset, har ansvaret for at holde grunden i en ordentlig stand. Her beklager man, at affaldet ikke er blevet fjernet hurtigt nok.

"Det er klart, vi er hele tiden bagefter. Men vi har et godt forhold til naboerne og fjerner jævnligt affaldet," siger Mikael Djarling, medlem af Faderhuset og bestyrelsesmedlem i Human A/S, ifølge Avisen.dk.

Han tilføjer, at affaldsdyngerne vokser, fordi en gruppe unge fra det autonome miljø via en hjemmeside opfordrer andre til at smide affald på grunden.

[email protected]

Kilde: