Autonom-tv bekymrer

De autonomes tv-program "69News", der sendes på Kanal København og på internettet, opfordrer seerne til at lave aktioner til fordel for en nyt såka...

Slettet Bruger,

01/02/2008

De autonomes tv-program "69News", der sendes på Kanal København og på internettet, opfordrer seerne til at lave aktioner til fordel for en nyt såkaldt "ungdomshus", men signalerne er tvetydige, mener politi og politikere, og de kan ses som opfordrigner til vold og hærværk. Det beretter berlingske.dk.

"Aktioner kan forstås både som en fredelig demonstration, men det kan lige så vel forstås som ulovlige og voldelige aktioner, hvilket de heller ikke lægger skjul på. Man bør være meget varsom med, hvad man opfordrer til i miljøet," siger chefpolitiinspektør Per Larsen i Københavns Politi til berlingske.dk.

69News er med egne ord søsat, så seerne kan blive "opdateret af et medie der bringer ungerens (det tidligere besatte hus på Jagtvej 69 på Nørrebro, red.) historie uden at være voldtaget af de højreorienterede medier".

"Jeg håber, at der bliver holdt skarpt øje med udsendelserne, så der ikke bliver opfordret til ulovligheder. Hvis man opildner til uroligheder eller voldelige episoder, så skal udsendelserne straks stoppes," siger Venstres gruppeformand på Københavns Rådhus, Martin Hirsch.

Ifølge tv-producenter selv er det op til folk selv at afgøre, hvad der menes med de tvetydige opfordringer.

"Hvis vi havde ment ulovlige aktioner, så havde vi sagt det. Hvis vi havde ment lovlige, så havde vi sagt det. Det er op til de mennesker, der ser udsendelserne at bedømme. Vi vil blot huske folk på, at der stadig skal ske nogle aktioner på den ene eller anden måde," siger "Mikala", som er tilknyttet redaktionen på 69News.

[email protected]

Kilde: