Australsk avis dømt for kritisk madanmeldelse

Slettet Bruger,

17/06/2007

Den australske delstat New South Wales dømte i fredags avisen Sydney Morning Herald for injurier efter en anmeldelse af Sydney-restauranten Coco Roco i år 2003. Det åbner op for erstatningskrav fra ejerne, der måtte lukke restauranten tre måneder efter anmeldelsen var blevet trykt. Det skriver den britiske avis The Guardian lørdag.

Anmeldelsen karakteriserede halvdelen af restaurantens eksperimenterende retter som uspiselige og gav kun restauranten ni ud af tyve point. Ejerne mener, at anmeldelsen er hovedårsagen til, at de måtte lukke og dermed miste de ti millioner kroner, som de havde brugt på at sætte restauranten i stand.

I Irland har en injuriedom for en dårlig madanmeldelse resulteret i, at de forurettede restaurantejere fik medhold i deres erstatningskrav. Irish News måtte således betale over 250.000 kroner i erstatning.

"Hvis en dårlig anmeldelse så fører til et fald i indtægterne hos biografen skal vi så sige at det er på grund af anmeldelsen og ikke på grund af kvaliteten af produktet?" spørger den internationalt kendte madanmelder Leo Schofield i The Guardian.

hsh

Kilde: