Auken: Fogh har mere kontrol end Berlusconi

Slettet Bruger,

05/09/2007

Danmark har et demokratisk underskud, når regeringen og dens parlamentariske grundlag råder over 5-6 gange så mange penge til næste valg om oppositionen. Derfor bør partifinansieringen ændres, foreslår Svend Auken i et læserbrev i Jyllands-Posten i dag.

"Som det eneste land i den demokratiske verden vil ikke et eneste medie ved næste valg anbefale oppositionens statsministerkandidat. Politiken, Information og Ekstra Bladet vil være negative over for begge kandidater. Alle andre vil være for Fogh," skriver han blandt om baggrunden for sit forslag.

Pengene, statsmagten, medierne og erhvervslivet. Alle er med Fogh, forstår man på Auken.

"At sammenligne ham med Berlusconi, som jeg har gjort tidligere, er uretfærdigt. Silvio Berlusconi har ikke haft den samme kontrol som Fogh. Ham kan han tværtimod lære noget af," fortsætter den tidligere S-formand.

Danmark bør derfor ifølge Auken have en demokratireform med fuld offentlighed i forvaltningen, afideologisering af statsapparatet og en fair finansiering af de politiske partier. Det sidste kunne ske ved at offentlig støtte kun fås ved at begrænse eller give afkald på private bidrag.

LO og 3F har for nylig droppet støtten til socialdemokraterne. Svend Auken har ikke tidligere udtrykt bekymring over private bidrag til partierne.

[email protected]

Kilde: