Ateister vil også på skoleskemaet

Danske skoleelever bør ikke kun lære om de forskellige religiøse trosretninger i folkeskolen, men også om at man kan komme helskindet gennem livet ...

Slettet Bruger,

19/08/2008

Danske skoleelever bør ikke kun lære om de forskellige religiøse trosretninger i folkeskolen, men også om at man kan komme helskindet gennem livet uden at tro på nogen gud overhovedet.

Derfor tilbyder Ateistisk Selskab nu at sende hjælpelærere, der kan fortælle om ateisme, ud til folkeskolernes religionsundervisning, skriver Ritzaus Bureau.

"Religionslærere kan gøre deres undervisning endnu mere spændende ved at få en oplægsholder ud på skolerne og præsentere ateisme og det synspunkt, at der ikke findes guder. Og så kan man tage en debat med eleverne bagefter," siger Jonathan Szpirt, næstformand i Ateistisk Selskab, til Ritzau.

I dag har religionslærerne pligt til at undervise i de store verdensreligioner, men de skal ikke undervise i tanken om, at der slet ikke findes nogen sand religion. Alligevel tager religionslærerne pænt imod tilbuddet.

"Ateismen er et helt legitimt emne i skolens religionsundervisning. Det er ikke pligtigt, men man kan lige så vel arbejde med ateisme som livsopfattelse, som man kan arbejde med buddhisme, satanisme, eller hvad det nu kunne være," siger John Rydahl, formand for Religionslærerforeningen.

Ateistisk Selskab mener, at faget kristendomskundkab godt kan gå hen og blive forkyndende, hvis undervisningen i gudstro ikke balanceres af undervisning i ateisme.

Kristendomskundskab fylder 40 timer om året på skoleskemaet.

[email protected]

Kilde: