Asmaa skælder ud på venstrefløjen

Der er ikke meget at smile ad, hvis man plejer at stemme på meget venstreorienterede partier som SF og Enhedslisten

Slettet Bruger,

28/02/2008

Der er ikke meget at smile ad, hvis man plejer at stemme på meget venstreorienterede partier som SF og Enhedslisten. Det mener Asmaa Abdol-Hamid, der selv var opstillet for Enhedslisten under sidste års folketingsvalg. I et debatindlæg i dagens udgave af Politiken langer hun ud efter sine fæller på venstrefløjen.

"Jeg må erkende, at min skuffelse over venstrefløjen ikke er blevet mindre. Villy (Søvndal, SF's formand, red.) fortsætter sin mobbekampagne ved at bruge en retorik om, at folk 'kan skride ad helvede til'. Denne ud af landet-retorik plejer ellers at være forbeholdt højrefløjen. Og mens SF brager derudad med det ene vidtgående forslag i forhold til de netop overståede uroligheder efter det andet, ja så er der til gengæld larmende stille hos Enhedslisten," skriver Asmaa Abdol-Hamid i Politiken.

Enhedslisten formåede kun akkurat at kravle over spærregrænsen, da stemmerne blev talt sammen efter valget. Partiet gav skylden for det dårlige resultat til Asmaa, der med sit tørklæde-dækkede hår og uklare udmeldinger om dødsstraf skræmte mange vælgere væk fra det kommunistiske parti.

Mangel på indhold
Asmaa selv mener dog, at det er parties manglende politiske indhold, der bærer skylden.

"Efter valget, hvor jeg har holdt mig meget i kulissen, er Enhedslisten da også fortsat med at dykke i meningsmålingerne. Så det kunne jo tyde på, at det skyldes andre ting end mig, for eksempel det (manglende) politiske indhold," skriver hun i Politiken.

Hun har nu besluttet ikke at være Enhedslistens folketingskandidat til næste år. I stedet vil hun rejse rundt i landet og diskutere politik med danskerne, skriver hun i Politiken.

[email protected]

Kilde: