Asmaa kan udslette Enhedslisten

Slettet Bruger,

26/08/2007

Enhedslisten må i øjeblikket spejde langt efter gode meningsmålinger. Efter den kontroversielle Asmaa Abdol-Hamid i foråret blev folketingskandidat er partiet gået støt tilbage. Dengang lå partiet til over 3 procent af stemmerne. I seneste måling fra Megafon får Enhedslisten 1,6 procent.

"EL er ved at udslette sig selv. De er for mudrede i deres kommunikation, og efter at Asmaa Abdol-Hamid er kommet til, har hun lavet så meget splittelse, at det er svært at se, hvad partiet står for," udtaler Peter Mose, tidligere presserådgiver i Miljøministeriet og medforfatter til bogen "Håndbog for statsministre", der handler om politisk ledelse, til Fyens Stiftstidende.

Vurderingen af at Asmaa giver problemer deles af valgforsker Søren Risbjerg Thomsen. Han udregner jævnligt gennemsnit af samtlige meningsmålinger og har Enhedslisten stående lige over spærregrænsen med 2,4 procent.

"Det er en klar tendens i flere målinger. Jeg tror, det er problemet med Asmaa Abdol-Hamid, som gør udslaget," siger Søren Risbjerg Thomsen.

Også internt erkender man problemerne med den nye folketingskandidat. Forleden blev hun kritiseret af Socialistisk Arbejderparti, der var med til at danne Enhedslisten og i dag støtter det tidligere folketingsmedlem Keld Albrechtsen teorien om, at Asmaa er årsag til partiets nedgang.

"Jeg har fået flere opringninger fra medlemmer, der har meldt sig ud på grund af Asmaa. Jeg er ikke i tvivl om, at der også er en utryghed blandt vælgerne, og det problem må vi håndtere" siger Albrechtsen.

[email protected]

Kilde: