Asmaa Abdol-Hamids kandidatur igen til afstemning i Enh.L.

Slettet Bruger,

07/10/2007

Enhedslistens medlemmer får nu chancen for at trække deres kontroversielle folketingskandidat, Asmaa Abdol-Hamid, tilbage. Partiets hovedbestyrelse besluttede i går at indkalde til et ekstraordinært årsmøde, hvor en urafstemning skal afgøre, om Asmaa Abdol-Hamid fortsat skal være på listen over partiets folketingskandidater, skriver Jyllands-Posten.

"Der har været debat i medierne og blandt medlemmerne. Vi havde ikke forventet, at der ville blive så stor en debat, men det må vi jo sande. Den uro ønsker vi ikke før en vigtig valgkamp," siger talsmand og medlem af hovedbestyrelsen, Marianne Frederik, til Jyllands-Posten.

Asmaa Abdol-Hamids forvirrende udmeldinger omkring blandt andet dødsstraf og homoseksuelle har ført til intern strid i Enhedslisten, der ifølge flere meningsmålinger er rutschet ned under spærregrænsen.

"Jeg er ikke dumpet"
Beslutningen om at genoverveje Asmaa Abdol-Hamids kandidatur blev truffet med 16 stemmer mod 6. Stridens kerne stemte selv imod.

"Jeg er tryg, og jeg har is i maven. Jeg stemte selv imod, fordi jeg føler, at jeg har mandatet fra vælgerne, men jeg føler mig ikke dumpet. Jeg er kommet ud med mere mod og vilje. Jeg er blevet mere insisterende i denne kamp. Og hvis der er nogen, der kan kæmpe mod islamofobien og racismen i Danmark, er det Enhedslisten," siger Asmaa Abdol-Hamid.

[email protected]

Kilde: