Asmaa-kritiker forlader Enhedslisten

Slettet Bruger,

29/10/2007

Efter valgudskrivelsen er det blevet umuligt at nå at fjerne Asmaa fra opstillingslisten, og det får nu den iranske flygtning Katayoun Yazdanyar til at forlade Enhedslisten efter fem år. Det skriver Altinget.dk

"Jeg har på egen krop mærket islamisternes undertrykkelse i Iran, og det vil være at svigte alle de progressive, der er flygtet fra islamismen, hvis jeg er med i et parti, der får en islamist valgt til Folketinget," siger Katayoun Yazdanyar til Altinget, og fortsætter:

"Jeg kan ikke i den grad vende mine politiske holdninger og principper ryggen. Jeg kan ikke ignorere mine medsøstre i Iran, som af islamister som Asmaa er blevet frataget de mest fundamentale rettigheder."

Undertrykkelsen som forbillede
Katayoun Yazdanyar har sendt en e-mail til Enhedslisten, hvori hun yderligere begrunder sin beslutning om at forlade partiet.

"Efter nyheden om folketingsvalg og Enhedslistens opbakning af Asmaa som kandidat er der ingen anden udvej for mig end at melde mig ud af partiet. Jeg kan under ingen omstændigheder se mig selv stemme på et parti, der opstiller en aktiv religiøs islamist..... I stedet for at gøre en indsats for at samle de mange socialister, der netop er flygtet fra islamiske lande, gør Enhedslisten undertrykkeren til sit forbillede," siger hun til Altinget.dk.

[email protected]

Kilde: