Asger Aamund om kvindedominans i ligestillingspolitik: "De bedst egnede overlever"

Af Ole Birk OlesenFor erhvervslederen og debattøren Asger Aamund kommer det ikke som en overraskelse, at syv ud af otte af Folketingets ligestillin...

Slettet Bruger,

28/01/2008

Af Ole Birk Olesen

For erhvervslederen og debattøren Asger Aamund kommer det ikke som en overraskelse, at syv ud af otte af Folketingets ligestillingsordførere er kvinder.

"Det er en meget interessant vinkel, men vi mænd må jo erkende, at sådan er livet. Vi lever i en ond og kold jungle, hvor de bedst egnede overlever, og inden for politik og ikke mindst ligestillingsområdet er dét altså kvinder. Når man vil have ligestilling, så er mændene jo per definition fjenden, og det er kvinder, der skal vinde. Derfor vil intet politisk parti, der vil være bare lidt politisk korrekt, drømme om at vælge en mand som ligestillingsordfører, for på den måde cementerer man jo kvindernes nederlag ved at vise, at de skal have mænd til at forsvare deres ligestilling - så kan de jo ikke være helt lige berettigede. Den har de lugtet alle sammen, og derfor tør de ikke modsætte sig, at det skal være kvinder," siger Asger Aamund til 180Grader.dk.

Er kvinder simpelthen bedre egnet til politik?
"Nej, det er de ikke. Men en familie, der består af far og far og børn fungerer ikke, for mænd er for aggressive, og derfor er det godt, at man både har mandlige og kvindelige værdier i en familie, og sådan er det også i politik. Der skal være konkurrencelystne og kampivrige, kompromisløse mænd, som bare vil vinde, mens kvinder jo mere søger ud for at skabe solidaritet og konsensus og siger 'vi skal være her alle sammen', men begge ting er nødvendige i politik, så det er fint, at vi har mange kvindelige politikere. Men det tipper snart over, så det politiske forum nærmest bliver for kvinder, der kan solidarisere sig med hinanden og blive enige om en fordelingspolitik for samfundet, så alle kan få lidt."

Tilbage til ligestillingsordførerne: Har du samme opfattelse som mange andre mænd, at ligestillingskampen i dag handler mere om varetagelse af kvinders særinteresser end om at skabe mere retfærdighed?
"Sådan er det indtil videre. Når alle ligestillingsordførerne i dag er kvinder, så skyldes det, at der tidligere har været et problem, selvom der reelt ikke er det mere, men også at det er at sammenligne med racistiske udtalelser at sige noget politisk ukorrekt om ulighed, både når det handler om økonomi og køn. Derfor dækker alle partier sig ind ved at give den rolle til kvinderne og holde mændene uden for. Der ville jo ske det samme med en mand, som udtalte sig politisk ukorrekt som ligestillingsordfører, som der skete med Eva Kjer Hansen, da hun udtalte sig om økonomisk ulighed. Det er et korrekthedsunivers, det her, og derfor kan intet politisk parti drømme om at sætte en mand ind på området."

Bortset fra Ny Alliance, der har Naser Khader som ligestillingsordfører.
"Nåja, det er også rigtigt, men han hører jo også til blandt de bløde mænd, som kvinder godt kan lide," siger Asger Aamund.

[email protected]

Kilde: