Arbejdstilsynet har selv dårligt arbejdsmiljø

Slettet Bruger,

18/06/2007

De overvåger os og uddeler irettesættelser og sure smileys, når de er utilfredse med arbejdsmiljøet hos virksomhederne. Men Arbejdstilsynet har selv ondt i arbejdsmiljøet, viser en ny, stor undersøgelse, foretaget blandt tilsynets omkring 700 ansatte.

"Vi havde selvfølgelig en fornemmelse af, at der var problemer, men det kommer bag på os alle, at det er så slemt," siger Jon Ahrensbøll, tillidsmand og næstformand i Arbejdstilsynets hovedudvalg, til Politiken.

Ifølge undersøgelsen er Arbejdstilsynets ansatte mere stressede end gennemsnittet, hver tiende har været udsat for gentagne tilfælde af mobning, og 83 procent har søgt eller overvejer at søge et andet job. Desuden oplever 42 procent, at arbejdet tager så meget energi, at det går ud over samværet med familien, og 30 procent føler, at de aldrig eller sjældent får hjælp og støtte fra deres chef.

Hastig vækst
Jon Ahrensbøll giver Arbejdstilsynets hastige vækst skylden for problemerne.

"Vi er vokset fra en mindre organisation til en stor virksomhed på meget kort tid. Kravene til vores produktion er vokset, vi har blandt andet fået faste mål for, hvor mange udgående kontroller vi skal klare. I den store omstillingsproces har vi fået nogle alvorlige problemer med arbejdsmiljøet," siger han.

mkr

Kilde: