Arbejdsløse skynder sig i job under trussel om aktivering

Mens selve aktiveringen ikke bidrager synderligt til at skaffe arbejdsløse i job, så virker udsigten til at skulle i aktivering ganske motiverende ...

Slettet Bruger,

26/04/2008

Mens selve aktiveringen ikke bidrager synderligt til at skaffe arbejdsløse i job, så virker udsigten til at skulle i aktivering ganske motiverende på mange af de ledige. Det viser en ny undersøgelse som professor Michael Rosholm fra Handelshøjskolen i Århus har foretaget blandt 55.000 ledige, skriver Nyhedsavisen.
"Vi kan se, at truslen om aktivering er langt mere effektiv end selve aktiveringen. Udsigten til snart at skulle i aktivering får simpelthen mange til at tage sagen i egen hånd og hurtigt finde arbejde inden aktiveringen begynder," siger Michael Rosholm til Nyhedsavisen.

Det er særligt mænd, der finder eget job i stedet for at skulle i aktivering, viser undersøgelsen, der også viser, at selve aktiveringen ikke har den store effekt i forhold til at få folk i beskæftigelse.

"Problemet med aktivering er, at det vil to ting på én gang. Det skal på den ene side være en hjælp til opkvalificering og på den anden side skal det for at motivere til jobsøgning virke ubehageligt og trusselsagtigt. Disse to målsætninger stiller modsat rettede krav til aktiveringen, som næsten per konstruktion ikke kan opfyldes samtidig. Hvis vi vil løse problemet med mangel på arbejdskraft ved at sænke den strukturelle ledighed, må vi have flere instrumenter til vores rådighed," mener Michael Rosholm.

[email protected]

Kilde: