Britiske arbejdsgivere vil nødig ansætte kvinder, som bliver gravide

76 procent af de britiske arbejdsgivere vil ikke ansætte en kvinde, hvis de skønner, at hun bliver gravid inden for det første halve år af ansættel...

Slettet Bruger,

21/04/2008

76 procent af de britiske arbejdsgivere vil ikke ansætte en kvinde, hvis de skønner, at hun bliver gravid inden for det første halve år af ansættelsesforholdet, skriver business.dk. Og 52 procent siger, at de har spørgsmålet i baghovedet, når de sidder over for en kvindelig jobansøger.

Tallene kommer fra en undersøgelse, som er foretaget af de britiske lønmodtageres egen juridiske rådgivningsorganisation, ELAS, og forklaringen på svarene er enkel:

"Det er dyrt, når en medarbejder bliver gravid," siger en repræsentant fra ELAS, Peter Mooney, inden han tilføjer: "Men det kan blive endnu dyrere, hvis sagen havner i retten."

I Storbritanien er det som i Danmark forbudt for arbejdsgiverne at spørge jobansøgende kvinder, om de påtænker at gå på barsel, hvis de får stillingen, men syv ud af ti af arbejdsgiverne i undersøgelsen vil gerne have lov til det. Kun fem procent af arbejdsgiverne siger nemlig, at de har lyst til at ansætte en gravid kvinde, mens hele 86 procent giver udtryk for, at de ville føle sig snydt, hvis en kvinde kort tid efter ansættelse fortalte, at hun var gravid.

[email protected]

Kilde: