En undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at antallet af personer over 50 år i den offentlige sektor er så højt, at der vil opstår mangel på uddannet arbejdskraft, når disse mennesker forlader arbejdsmarkedet.
I rå tal drejer det sig om 5.900 lærere, 5.800 sygeplejersker og 2.600 læger i 2015.
Men frygten er til at overse mener administrerende direktør i HTS, Ole Krog. Han siger i dag til Berlingske Business, at det er en enestående chance for den offentlige sektor til at udvikle nye metoder, der kan øge produktiviteten.
"Jeg ved godt det ikke er lige enkelt i alle former for offentlig produktion. Men det her har kunnet lader sig gøre i den private servicesektor, der også udfører en række borgernære opgaver," mener han.
I den mere bekymrede ende finde man blandt andet Bente Sogenfrey, formand for FTF, der er hovedorganisationen for en række fagforbund for offentlig ansatte.
"Det ser deprimerende ud for den danske velfærd når vi kommer ti at mangle så mange mennesker til at udføre opgaverne. Vi er nødt til at gøre noget drastisk i forbindelse med den kommende kvalitetsreform," siger hun.
HTS afviser at der er grund til bekymring over faldende rekrutteringsgrundlag til den offentlige sektor.