Arbejdsgivere: Ambitiøse planer fra regeringen

Slettet Bruger,

23/11/2007

Af Thomas Breitenbach Jensen

Regeringen fremlagde i går regeringsgrundlaget for den kommende valgperiode, og en af de mest markante meldinger fra statsministeren var løftet om en skattereform, der skal indeholde en "markant sænkning" af indkomstskatten. Og den melding hiver smil frem på læben hos de to store arbejdsgiverorganisationer, Dansk Industri (DI) og Handel- Transport og Service (HTS).

"Vi er begejstret for, at regeringen lægger op til en markant nedsættelse af skatten på arbejde herunder en mærkbar reduktion af skatten på den sidst tjente krone. Det er en nødvendig politik, der anerkender, at den høje skat i Danmark er et af de fundamentale problemer i økonomien, og at løsningen på udfordringen med at skaffe tilstrækkeligt med arbejdskraft nu og i fremtiden går via en reduktion af skatten," siger administrerende direktør Ole Krog, HTS.

Regeringen anerkender i det nye regeringsoplæg, at den største opgave for samfundet i de kommende år bliver at sikre tilstrækkeligt med arbejdskraft til såvel de private virksomheder som den offentlige sektor.

"Det er positivt, at regeringen vil fokusere på løsning af problemet med mangel på arbejdskraft. Alene vores medlemsvirksomheder har i øjeblikket 7.000-8.000 stillinger, som ikke kan besættes, så de ser frem til at høste frugterne af regeringens politiske fokus," siger Ole Krog.

Mere attraktivt at arbejde
Også hos Dansk Industri er man begejstrede for udsigten til lavere marginalskatter.

"Det tjener alle, at det nu bliver slået fast i regeringsgrundlaget, at skatten på den sidst tjente krone skal sættes ned. Vi oplever stor mangel på arbejdskraft, og lavere marginalskatter vil gøre det mere attraktivt for danskerne at yde en ekstra indsats og dermed øges arbejdsudbuddet. Vi går naturligvis ud fra, at en skattereform gennemføres på en måde, så den ikke svækker virksomhedernes konkurrenceevne, siger adm. direktør i DI, Hans Skov Christensen, og tilføjer:

"Jeg håber samtidigt, at regeringen med ordene "markant sænkning" sigter imod helt at afskaffe topskatten, så ingen betaler mere end 50 pct. af sin løn i skat."

[email protected]

Kilde: