Antikorruptionskonference i korruptionens højborg

Mere end 100 medlemslande mødes i dag på Bali for at tage hul på en FN- konference mod korruption og for at diskutere tiltag, der kan give stjålne ...

Slettet Bruger,

28/01/2008

Mere end 100 medlemslande mødes i dag på Bali for at tage hul på en FN- konference mod korruption og for at diskutere tiltag, der kan give stjålne penge tilbage til fattige lande fra deres korrupte ledere. Det skriver dr.dk. Men konferencen finder paradoksalt nok sted samtidig med, at værtslandets præsident Susilo Bambang Yudhoyono har sagt god for en statsmandsbegravelse til den nyligt afdøde eks-diktator Suharto.

Suharto stod i spidsen for Indonesien i årene 1967 til 1998 og nåede i de at skrabe et sted mellem 75 og 175 millioner kroner sammen, anslår FN. En formue, Suharto-familien beholdt efter hans afgang som Indonesiens leder.

På konferencen har FN kig på formuerne fra tidligere ledere som Ferdinand Marcos fra Filippinerne, Mobuto Sese Seko fra det tidligere Zaire og Sani Abecha fra Nigeria. Alle tre beskyldes for at have stjålet mellem 25 og 50 milliarder kroner i deres regeringstid.

[email protected]

Kilde: