Ammitzbøll forlader de Radikale

"Frasier has left the building"

Slettet Bruger,

13/10/2008

"Frasier has left the building". Sådan står der i øjeblikket på MF Simon Emil Ammitzbølls Facebook-profil. Her til morgen stod det nemlig, efter ugers tænkepause, klart, at Ammitzbøll er fortid i Det Radikale Venstre. Udmeldelsen kommer efter at Simon Emil Ammitzbøll i sidste måned rettede en usædvanlig skarp kritik mod partileder Margrethe Vestager og dennes linje under folketingsvalget sidste år.

Vestager var "forræderisk" mod partiets principper, når hun suspenderede modstanden mod 24-års reglen, og hun "kuppede" folketingsgruppe og hovedbestyrelse ved entydigt at pege på Helle Thorning-Schmidt som statsminister.

"Igennem længere tid har jeg i stigende grad følt mig fremmedgjort overfor den radikale gruppeledelses strategiske og politiske linie, hvorfor jeg bad Berlingske Tidende bringe en kronik, hvor jeg kritiserede gruppeledelsen for manglende konsekvens mellem udtrykte værdier og konkret politik samt for at ikke at have at tage ved lære af valgnederlaget i 2007. Jeg opfordrede samtidig til at Det Radikale Venstre åbnede for samarbejde med Venstre og Det Konservative Folkeparti. Da det ikke var muligt at nå til enighed eller finde et kompromis med Det Radikale Venstres politiske ledelse, valgte jeg at bryde med partiet," forklarer Simon Emil Ammitzbøll selv om beslutningen.

Så sent som i går fortalte Simon Emil Ammitzbøll Ekstra Bladet, at han blev i det Radikale Venstre, men fra i dag er den 30-årige politiker altså løsgænger i Folketinget. Forlydender om at han skulle være på vej til Liberal Alliance er fortsat for tidligt at udtale sig om, mener han.

"Mit brud med de radikale handler først og fremmest om, at jeg ikke længere har tillid til ledelsen - og ikke om et partiskifte," siger Simon Emil Ammitzbøll til politiken.dk.

Direkte adspurgt om hvorvidt han vil afvise et skift til Liberal Alliance, svarer han dog:

"Man skal aldrig sige aldrig".

[email protected]

Kilde: