Amerikansk terrorliste indeholder en million navne

Robert Johnson

Slettet Bruger,

17/07/2008

Robert Johnson. Gary Smith. John Williams. Helt almindelige, ærkeamerikanske navne. Men også navne, som kan give deres ejermænd problemer i lufthavnen. Navnene optræder nemlig på de amerikanske myndigheders liste over mulige terrorister, som flypersonale kan i lufthavnen. Listen omfatter nu en million navne, beretter borgerretighedsorganisationen ACLU.

De mange navne betyder, at listen gør mere skade end gavn, mener Caroline Fredrickson, leder af ACLU-afdelingen i Washington D.C.

"Kongres-medlemmer, nonner, krigshelte og andre 'mistænkelige personer' med navne som Robert Johnson og Gary Smith, er blevet fanget i det her Kafka-lignende edderkoppespind af mistænkelighed," siger hun og opfordrer præsidenten - enten den nuværende eller den næste - til at løse problemet.

Forhørt i flere timer
Nyhedsprogrammet 60 Minutes har fundet 12 mænd ved navn Robert Johnson. De beretter alle, at de bliver hevet til side og forhørt, ofte i flere timer, næsten hver gang de forsøger at flyve.

De amerikanske myndigheder siger, at kun 400.000 står på listen, men erkender, at folk med tilsvarende navne som de mistænke også vil blive stoppet i lufthavnene.

[email protected]

Kilde: