Ambassadebombe var "for at hævne profeten"

Abu Mustafa al-Yasid, en af al-Qaedas ledere, bekræfter i et interview med pakistansk tv, at al-Qaeda begik terrorattentatet imod den danske ambass...

Slettet Bruger,

22/07/2008

Abu Mustafa al-Yasid, en af al-Qaedas ledere, bekræfter i et interview med pakistansk tv, at al-Qaeda begik terrorattentatet imod den danske ambassade i Islamabad den 2. juni. Seks mennesker blev dræbt.

Det var en saudiaraber, der sprængte bilbomben som hævn for profettegnin gerne. I interviewet med det private Geo TV siger Yasid ifølge den amerikan ske tv-station NBC og lokalpressen i Pakistan, at en saudi­araber kom fra Mekka "for at hævne profeten". Yasid regnes af USA's efterretningstjeneste som nummer tre i al-Qaeda-hierarkiet.

Han kørte bilen tæt på ambassaden og sprængte sig selv og bilen i luften. Blandt de dræbte var en dansk statsborger af pakistansk oprindelse og to pakistanere, der arbejdede på ambassaden. De øvrige dræbte var tilfældige pakistanere.

I en erklæring kort efter attentatet sagde Yasid, der regnes for al-Qaedas leder i Afghanistan, også, at al-Qaeda stod bag. Men denne erklærings ægthed er hidtil ikke blevet bekræftet, selv om analytikere har sagt, at den sandsynligvis var ægte.

[email protected]

Kilde: