Alle kritiserer Carina Christensen: Hun er helt uden dagsorden som kulturminister

Kulturminister Carina Christensen er tilsyneladende helt venneløs i den offentlige debat

Slettet Bruger,

28/05/2009

Kulturminister Carina Christensen er tilsyneladende helt venneløs i den offentlige debat. I hvert fald svinger både borgerlige meningsdannere, Pia Kjærsgaard og oppositionen til venstre for regeringen pisken over hende i dagens udgave af Information.

"Jeg synes ikke, den borgerlige regering kan være bekendt at indsætte en kvinde, der ikke ved noget som helst om kunst og kultur - en så ubefæstet ånd på en post, der har en meget smuk og stor tradition," siger f.eks. Weekenvisens kommentator Ulrik Høy til avisen og fortsætter: "Det er en ringeagtsytring over for det kulturelle Danmark, men også en ringeagtsytring over for os, der kalder os borgerlige."

Dansk Folkepartis formand og medlem af Folketingets kulturudvalg, Pia Kjærsgaard, er ikke mere begejstret:

"Jeg er ikke i tvivl om, at Carina Christensen er et sødt menneske. Men hun mangler visioner. Hun er for meget embedsmand. Hun administrerer, men man hører aldrig en markant eller på nogen måde kontroversiel udmelding fra hende. Og det er et problem, fordi kulturpolitikken er så vigtig i værdikampen. Det nytter ikke noget, hvis kulturministeren ikke tør gå foran og sige, hvad hun mener," siger hun.

SF's kulturordfører, Pernille Frahm, savner ligefrem Carina Christensens forgænger på posten, Brian Mikkelsen.

"Jeg havde aldrig troet, at det skulle ske. Men jeg ville faktisk ønske, at han stadig sad på posten. Han havde da i det mindste nogle holdninger og var engageret i kulturen," siger Pernille Frahm til Information.

Carina Christensen har ikke ønsket at kommentere kritikken.

Klik her for at læse mere på information.dk

[email protected]

Kilde: