Al-Qaeda: Det var os, og det var hævn for tegningerne

Det var al-Qaeda

Slettet Bruger,

05/06/2008

Det var al-Qaeda. Og det var hævn for Muhammedtegningerne. Ifølge Reuters tager terrornetværket ansvar for mandagens bombning af den danske ambassade i Pakistan. Det skriver Jyllands-Posten. Det er al-Qaedas leder i Afghanistan, Mustafa Abu al-Yazid, der står som afsender af erklæringen, der angiver "hævn mod den vantro danske regering (...) som offentliggjorde nedværdigende tegninger af profeten (...) og nægtede at undskylde, men fortsatte (...) og blev efterfulgt af ledende korstogs-nationer, organisationer og personer," som motiv for handlingen.

Mustafa Abu al-Yazid siger videre i erklæringen, at man senere vil offentliggøre en udtalelse fra selvmordsbomberen, der stod bag detoneringen foran ambassaden.

Imens fortsætter de danske myndighederne efterforskningen af mandagens angreb. Ti medarbejdere fra Udenrigsministeriet, PET og FE befinder sig i Islamabad for undersøge mandagens begivenheder. De PET-ansatte har fra ambassadens videoovervågningskameraer fundet en optagelse af selvmordsbomberen. En optagelse, man i øjeblikket er i gang med at analysere, inden man overdrager den til de pakistanske myndigheder.

[email protected]

Kilde: