Akut syge behandles af medicinstuderende

Danskere med blodpropper eller hjertestop, der indlægges akut eller overføres fra et hospital til et andet, bliver ofte behandlet af medicinstudere...

Slettet Bruger,

08/11/2009

Danskere med blodpropper eller hjertestop, der indlægges akut eller overføres fra et hospital til et andet, bliver ofte behandlet af medicinstuderende, skriver berlingske.dk. Og ifølge Sundhedsstyrelsen er der flere eksempler på, at det har skadet patientsikkerheden. For selv om loven tilsiger, at de studerende skal følges tæt af erfarne læger, er det langt fra hverdagens virkelighed på sygehusene.

"Vi kan konstatere, at folk ofte står alene på vagter med meget syge mennesker. Det er som regel på akutafdelingerne, at de studerende er lægevikarer," siger Kristin Julia Steinthorsdottir, formand for Foreningen af Danske Lægestuderende, FADL, til berlingske.dk.

Ifølge FADL arbejder der cirka 600 medicinstuderende på landets sygehuse. Ofte alene eller vagtsat med yngre, nyuddannede kolleger. Et faktum, der ifølge en undersøgelse bragt i Ugeskrift for Læger svækker patientsikkerheden, hvad Danske Regioners formand Bent Hansen dog afviser.

"Når der er en udbredt brug af de studerende, er det af bitter nød. Det er ikke ideelt, men jeg mener ikke, at patientsikkerheden er i fare," siger Bent Hansen til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: