Afviser klager fra kræftpatienter

7 patienter eller deres pårørende har fået stadfæstet afslag på deres klager over overskridelsen af ventidsgarantiden på behandling

Slettet Bruger,

18/01/2008

7 patienter eller deres pårørende har fået stadfæstet afslag på deres klager over overskridelsen af ventidsgarantiden på behandling. Først fik de afslag fra Patientforsikringen, og nu er afslaget blevet stadfæstet af Patientskadeankenævnet. Det skriver politiken.dk.

Anken er blevet afvist, til trods for at behandlingsgarantien ikke er blevet overholdt, og at de syv patienter er blevet mere syge i ventetiden.

Sagerne blev i december måned sat i bero, da flere lægelige eksperter havde sået tvivl om afgørelsen og både sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) og flere sundhedspolitiske ordførere havde undret sig over afslagene.

"Vi mente, at vores afgørelser var rigtige, og Patientskadenævnet har ikke på nogen måde sat spørgsmålstegn ved dem," siger Patientforsikringens direktør, Karen-Inger Bast til politiken.dk.

Hver 10. får erstatning
Patientforsikringen har modtaget 153 sager og har afgjort 111. Færre end hver 10. kræftpatient har fået erstatning, hvor det normalt er hver 3. patient. 13 kræftpatienter eller pårørende har fået deres anke afgjort i ankenævnet.

"Jeg kan godt forstå, at patienterne eller de efterladte siger, at det ikke kan være rigtigt," siger Karen-Inger Bast til politiken.dk og fortsætter:

"Men de lægelige vurderinger er dem, vi må gå frem efter. Og de siger klart, at det er den alvorlige sygdom, der er årsag til det, der er sket."

Når alle sager er behandlet i løbet af de næste måneder, skal sundhedsministeren aflevere en redegørelse om udfaldet til Folketinget.

[email protected]

Kilde: