Afrikanske albinoer dræbes og sælges som medicin

Afrika er fattigt p

Slettet Bruger,

09/06/2008

Afrika er fattigt p.g.a. Vestens udbytning af kontinentet, lyder en typisk venstrefløjsparole. Eller skyldes det måske, at for mange afrikanere simpelthen er så dumme og barbariske, at de ikke evner at skabe en succesrig civilisation? Tanken kan i hvert fald forekomme nærliggende, når man læser om forholdene for tanzanianere med en pigmentfejl, de såkaldte albinoer.

Albinoerne er nemlig nu blevet et regulært jagtbytte for landsmænd, der myrder og sælger deres legemsdele, hud og knogler til afrikanske heksedoktorer eller private, der tror, at de lyshudede albinoer besidder magiske kræfter, skriver berlingske.dk.

"Dette her er alvorligt, fordi det også er med til at fastholde en opfattelse af Afrika, som vi af al magt forsøger at komme væk fra," siger Salvator Rweyemamu, talsmand Tanzanias regering.

1 ud af 3.000 i Tanzania er albinoer, og de er for tiden grebet af frygt efter mindst 16 mord på albinoer gennem de seneste måneder. New York Times citerer en mor i det vestlige Tanzania for, at hendes 17-årige albinodatter blev hakket ihjel af to mænd der trængte ind i familiens hytte. De to gerningsmænd forsvandt derefter med datterens ben.

Drab på albinoer har også bredt sig til Kenya og New York Times skriver, at der også i Congo er set heksedoktorer, der sælger albinohud.

Myndighederne i Tanzania ser dog med stor alvor på situationen og flere steder har de arrangeret eskorte til albinobørn, når de skal til og fra skole.

[email protected]

Kilde: